Arbetsprocess
Slöjdare Göran Bäckman | Jag slöjdar för glädjen och lusten att forma, dekorera och måla. Jag slöjdar för att jag kan använda enkla handverktyg som hjälper mig att hitta unika uttryck i den långsamma arbetsprocessen. Jag slöjdar för glädjen att ingå i och få vara en del av en tradition.
Glädje och lustkänsla att dekorera och måla, Enkla verktyg vid tillverkning, Resurssnål process, stort utbyte-lite spill, Nära och tillgänglig råvara, Giftfritt och miljövänlig, Får vara en del av en tradition, Möjlig att slita, laga och återvinna
63
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-63,qode-social-login-1.1.1,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.0.3,select-theme-ver-5.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-line-through,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Arbetsprocess

Slöjdens arbetsprocess präglas av enkelhet, långsamhet och eftertanke. Man kan använda moderna maskiner till vissa moment men det är fullt möjligt att nå mycket långt med ett fåtal enkla handverktyg och det är en kunskap som är mycket stimulerande och, vill jag påstå, helt avgörande för möjligheten att skapa unika föremål.

 

Kniv och yxa, borr och hyvel är grunden. Och när man bara tillverkar ett fåtal föremål är handverktygen den snabbaste vägen till ett gott resultat. Men endast om verktyget är rakbladsvasst uppstår arbetsglädjen och ett gott slutresultat. Att kunna slipa ett verktyg är lika viktigt som att kunna hantera det!

 

Nästan alla föremål som visas på denna webbplats kan tillverkas ur helt nytaget virke, direkt från skogen med all fukt kvar. Fördelen är att det är lätt att tälja och forma och att man kan börja arbetet direkt. Nackdelen är riskerna när föremålet skall torkas. Genom att välja rätt del av trädet när man börjar och genom att behärska och förstå torkningen så elimineras riskerna nästan helt.

Date

8 mars, 2016

Category

Miljöbild